Veel gestelde vragen...


 • Wat is unlocken?
  Bij het unlocken van een mobiele telefoon wordt de simlock van de telefoon verwijderd, zodat u andere simkaarten in uw gsm kunt plaatsen. Een simlock is een beveiliging op de telefoon die ervoor zorgt dat u geen simkaarten van andere providers kunt gebruiken. Uw provider heeft deze simlock op de telefoon gezet om ervoor te zorgen dat u alleen gebruik kunt maken van simkaarten van die provider. U kan dus alleen met deze provider te bellen, waardoor deze veel winst op u kan maken.
  Wilt u bijvoorbeeld uw oude nummer behouden, maar heeft u een nieuw toestel gekocht waar een simlock op zit, dan is het eerst nodig om het toestel te unlocken.

 • Is unlocken legaal?
  De manier waarop wij telefoons unlocken is volgens de Nederlandse wet toegestaan.

 • Ik heb gehoord dat er een rechtszaak was tegen een unlocker. Hoe zit dat?
  Het verwijderen van de simlock is niet strafbaar. Wat wel strafbaar is is het veranderen van de software.
  In de uitspraak werden er 2 dingen gezegd: "Een simlock en een serviceproviderlock kunnen niet worden aangemerkt als auteursrechtelijk beschermd werk." en "Het veranderen van een simlock of serviceproviderlock, dan wel het binnendringen in een dergelijke voorziening is dan ook niet als wederrechtelijk (wederrechtelijk = tegen de wet) te beschouwen.". Dit betekent dat een simlock gewoon verwijderd mag worden.
  Voor meer informatie lees dit artikel.

 • Hoe kan ik mijn mobiele telefoon door jullie laten unlocken?
  U kunt langskomen bij ons unlock- en reparatiepoint in Apeldoorn of uw telefoon per post naar ons opsturen. Unlocken is alleen op zaterdag middag zonder afspraak. Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u ons bellen, een sms sturen of mailen.

 • Geven jullie garantie op het unlocken?
  Ja. Wij geven u de garantie dat er niets misgaat met uw telefoon onder de voorwaarde dat u van tevoren het toestel werkend laat zien. Mocht het unlocken misgaan betalen wij de reparatiekosten. Als dat niet mogelijk is zorgen wij voor een vervangend toestel.

 • Geven jullie garantie op reparaties?
  Ja. U krijgt 1 maand garantie op dat deel van de telefoon dat gerepareerd is.

 • Hoe gaat het in zijn werk als ik mijn telefoon naar jullie opstuur?
  U stuurt uw telefoon verzekerd en aangetekend naar ons op. Zodra het toestel hier binnenkomt wordt deze direct unlocked en gaat de volgende werkdag retour. Bij verzending brengen wij €11,00 aan verzend en administratie kosten in rekening. Voor meer informatie over het verzenden van een telefoon via de post: neem contact met ons op.

 • Unlocken/repareren jullie ook illigale of gestolen telefoons?
  Nee, wanneer wij het vermoeden hebben dat het om een gestolen of illegaal toestel gaat zullen wij dat aangeven.


FaceBook Page
 • 123UNLOCK™ staat geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nr.: 08155258

© 2006-2019 123UNLOCK GSM Unlock Service Apeldoorn
Privacy Statement (AVG NL) / Privacy Statement (GDPR EN)

All product and brand names are trademarks or registered trademarks of their respective companies